Thursday, July 16, 2009
Alhamdulillah.. Seperti tajuk di atas.. Saya telah selamat pregnant utk yg ketiga kali.. Hehehe.. Sungguh tak ku sangka as bende ni terjadi accidentally.. Apa2 pun.. Syukur..

My EDD should be on 28th February 2010.. Dan mengikut kalender Cina, it will be a 'HE'. Kita tunggu dan lihat. Mak tak kisah jantina apa2 pun.. Sebab dah ada sepasang.. Aoa yg penting dia sihat walafiat..

Diri saya pulak, setakat ni alhamdulillah takde muntah2.. cuma mak agak kepenatan.. Selera makan turun sikit2 je.. (Sikit je okay.. hehehe). Saya rasa pregnant kali ini saya agak 'berisi' ye. Oh.. itu agak menakutkan koz saya dikategorikan 'kurus' dan pregnancy sebelum ini saya naik cuma 10-11 kg sahaja. Saya mmg dikategorikan kurus, dan teramat susah nak naik badan.. (Dulu2 siap minum weight-gain lagi..). Nampaknye kene pantang betul2 after deliver nanti..

Lil. A nampak sangat hepi. Dia kata nak baby boy. Mudah2an tercapai la hajat dia.. Hehehe.. Saya cuma agak risau dengan Lil. M, dia adalah seorang anak gadis cilik yang kuat cemburu.. Kuat cubit n gigit abang dia.. Tak dapat imagine kalau dia dapat adik.. Huhuhu.. Berbeza dengan Lil. A ye.. Mudah2an dia akan berubah nanti.. Hehehe..



Wednesday, July 1, 2009
Salam..

Sekarang aku tengah berjinak2 menjual breastpump (Medela). I likeeee doing this! Ibu2, bapa2 mithali, bakal ibu dan bapa.. Susukanlah anak anda dengan susu ibu sepenuhnya! Jgn diabaikan hak anda untuk mendapatkan khasiat yang terbaik.. Say NO to FM! Bapa2 sila support isteri anda 101%!

Sila2 la ke kedai saya ye..

::Mama Breastpump Shoppe::

Oh ya.. sila ke kedai satu lagi ni ha..
::Muslimah Manis::

Tentang Saya

My Photo
Lin Chalo
Bandar Tun Hussein Onn, Selangor, Malaysia
♥ Wanita biasa-biasa yang mahu menjadi isteri yang hebat di sisi suaminya ♥ Ibu biasa-biasa yang mahu menjadi mama yang hebat di mata anak-anaknya ♥ Insan yang sangat biasa-biasa yang menginginkan orang lain mendapat manfaat daripadanya ♥ Mengharapkan supaya Allah memandangnya dengan penuh rahmat dan kasih sayang ♥ Sangat menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya ♥ || Tanpa prejudis ||
View my complete profile

I Heart Breastfeeding

Generated image

Me on Facebook



Kisah Famili

Sahabat KiM

Sahabat Sweet 17

Followers

Cari Makan

Inspirasi & Motivasi

Saya Mahu Jadi Top Chef

Sahabat

Sahabat WAHM & SAHM

Sahabat Maya

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget