Thursday, July 16, 2009
Alhamdulillah.. Seperti tajuk di atas.. Saya telah selamat pregnant utk yg ketiga kali.. Hehehe.. Sungguh tak ku sangka as bende ni terjadi accidentally.. Apa2 pun.. Syukur..

My EDD should be on 28th February 2010.. Dan mengikut kalender Cina, it will be a 'HE'. Kita tunggu dan lihat. Mak tak kisah jantina apa2 pun.. Sebab dah ada sepasang.. Aoa yg penting dia sihat walafiat..

Diri saya pulak, setakat ni alhamdulillah takde muntah2.. cuma mak agak kepenatan.. Selera makan turun sikit2 je.. (Sikit je okay.. hehehe). Saya rasa pregnant kali ini saya agak 'berisi' ye. Oh.. itu agak menakutkan koz saya dikategorikan 'kurus' dan pregnancy sebelum ini saya naik cuma 10-11 kg sahaja. Saya mmg dikategorikan kurus, dan teramat susah nak naik badan.. (Dulu2 siap minum weight-gain lagi..). Nampaknye kene pantang betul2 after deliver nanti..

Lil. A nampak sangat hepi. Dia kata nak baby boy. Mudah2an tercapai la hajat dia.. Hehehe.. Saya cuma agak risau dengan Lil. M, dia adalah seorang anak gadis cilik yang kuat cemburu.. Kuat cubit n gigit abang dia.. Tak dapat imagine kalau dia dapat adik.. Huhuhu.. Berbeza dengan Lil. A ye.. Mudah2an dia akan berubah nanti.. Hehehe..



5 Luahan Perasaan Kawan2ku:

Mama Adib said...

tahniah, selamat bergumbira menjalani idup sebagai ibu preggy

CY3.5 said...

congratssss.. mak, kalendar cina kata a SHE.. tp dah 2 kali scan, tetap tak dapat confirm.. ngeee..

Mrs. H said...

Mama Adib: Tengkiu mak.. Semoga saya tabah menghadapi hari2 mendatang.. Hehehe..

Cik Yan: Hehe.. Saya setakat ni kalender cina tu agak tepat tuk saya anak2 sebelum ini.. Tapi yg ini saya tak tau la.. Hehe, anyway, mudah2an cik yan dapat baby gegirl yg comel dan sihat ye..

*Boleh tak bayangkan baby gal cik yan mcm muka zeri?? Hehehe.. Cutenyeee...

Anonymous said...

Salam Lin...
Tahniah.. bakal masuk tigalah awak.. huhu... lets join the club.. kalau He.. same lah mcm saya.. selang bunga..

ummu_abdullah said...

Satu tips dari mak mertua saya untuk mengurangkan kecemburuan anak. Jangan sebut anak itu kuat cemburu, kerana kata-kata seorang ibu itu doa. Sebaliknya kata kan dia menginginkan perhatian.

Tips lain adalah sibukkan dia dengan aktiviti tersendiri, dia akan kurang cemburu melihat orang lain. Sebab biasanya anak cemburu bila dia tak ada apa nak buat.

Tentang Saya

My Photo
Lin Chalo
Bandar Tun Hussein Onn, Selangor, Malaysia
♥ Wanita biasa-biasa yang mahu menjadi isteri yang hebat di sisi suaminya ♥ Ibu biasa-biasa yang mahu menjadi mama yang hebat di mata anak-anaknya ♥ Insan yang sangat biasa-biasa yang menginginkan orang lain mendapat manfaat daripadanya ♥ Mengharapkan supaya Allah memandangnya dengan penuh rahmat dan kasih sayang ♥ Sangat menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya ♥ || Tanpa prejudis ||
View my complete profile

I Heart Breastfeeding

Generated image

Me on Facebook



Kisah Famili

Sahabat KiM

Sahabat Sweet 17

Followers

Cari Makan

Inspirasi & Motivasi

Saya Mahu Jadi Top Chef

Sahabat

Sahabat WAHM & SAHM

Sahabat Maya

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget