Thursday, October 30, 2008
Mission accomplished!!
(err.. tak accomplish sgt la.. hehehe..)

Hi peeps!! Okay semalam tak sempat nak hapdet apa yg dah terjadi koz im sooo busy with 'some office's stuff' yg mana jugak telah berjaya 'merudum'kan the production of my EBM (uhuhuhuh)..
Ari tu mak ada la amik pix sikit, konon2 nak tunjuk 'the before and after'..

So jom la tengok sama2 yee..

1. Rumah saya rumah 5 tingkat.. hehe.. so saya terpaksa jemur camni je..

~Mission accomplished!~
2. Hanya berjaya iron baju keje tuk minggu ni je.. ihiks!

~Termasauk baju jalan Myra.. dis wiken nak jln senang~
3. Baju telah berjaya dilipat dengan jayanye sambil tengok cerita "Cinta Batu Belah"..
Syabas Mere Betteh!!

~Before~
~Atfer.. YEY YEAHHH!!~
4. Toys Lil' A dah berjaya 'ditapis'..

~Before~

~After~

6. Last but not least.. tak jadi buat 2 lauk on that day koz mak banyak bende lain kene buat.. so, mak campak2 n campur je n jadi la ini..

~'Tajuk' makanan ni tak tahu la.. heheh~

**Moral of the story: For papa, abah, bapak out there.. its not easy to be a mama tau.. Trust me!!! Sayangi la isteri anda dan selalu la bantu dia kemas rumah.. ehehehe

Tuesday, October 28, 2008
"Maid-Day" (is there any such word??)
Hari ni kitorang di'cuti paksa'kan oleh Tuan MucH yg 'tercayangz'.. so, aku akan pastikan cuti yg tidak 'direlai' ini akan menjadi satu cuti yg amat bermakna buat diriku, Mr. A dan 'anakandas' ku, kiranya.. ala2 anjakan paradigma la jugak.. muehehehe.. Dan untuk mencapai misi ini.. Lil' A dengan Lil' M aku dah selamat 'export' ke Taska dorang kat bawah.. (well.. u know betapa mencabarnye mengemas rumah sambil 'dibantu' oleh budak2 kecik.. it will never work!! ar.. ar)
Aku target hari ni aku akan dapat..
  1. Basuh cadar dan segala sepupu sepapatnye.. (in progress)
  2. Iron baju keje tuk minggu ni smpi minggu depan..
  3. Lipat kain (I hate doing this!! Ada tak org amek upah lipat kain?? hehehe)
  4. Sapu lantai, mop lantai..
  5. Aku nak buat 'saringan' ke atas toys Lil' A-mana2 yg dah hancur or tinggal nyawa2 ikan tu akan ku buang.. hehehehe
  6. Aku nak masak ayam masak merah + sayur campur.. (Mr A nak balik tengari ni weih.. hehehe)

Doakan aku semoga berjaya ye.. Amin2.. (niat dlm hati dulu.. harap2 in the end of the day mission akan tercapai!! Gambate na!!)

Thursday, October 23, 2008
Saya sayang awak..
Petang ni aku lepak2 kat http://pausetoreflect.blogspot.com/
.. aku baca entry dia satu persatu.. satu famili yg bahagia.. support each other.. loving each other.. smpilah aku baca entry yg si husband masuk spital koz sakit.. betapa tabahnye tuan punye blog.. smpikan kwn aku ajak minum 'parti secawan' pun aku tak nak.. siap tarik2 ingus kat certain part.. smpi part husband dia passed away aku mmg tak leh tahan.. pi ladies jap then cuci mata yg dah merah2 n ambik wudhu' terus solat asar.. pastu tetibe teringat kat Mr A.. aku ambik henpon terus sms.. "Yang.. saya sayang abang.." ihiks.. korang jgn gelak tau.. mak mmg dah malu ni.. serius weih.. Mesti Mr A ingat buang tebiat ke hape bini dia ni.. huhuhu.. Kalau ada bantal mak memang dah tutup muka dah.. hahaha
Dlm beberapa minit tu, henpon mak bunyik.. suspen gilers.. mak siap tahan napas lagik time bukak mesej tu.. mesej itu berbunyi begini.. "Luv u 2! Nape ni? Ada hormon baru ke?" hehehe.. ada ke hormon baru pulak..
**Moral of the Story.. sayangi dan hargailah insan2 tersayang yg kita masih ada.. spend masa yg berkualiti sebanyak2 nye.. buat aktiviti bersama2 selalu.. kalau ada masalah bawak2 la berbincang.. rugi je kalau masa yg ada tu kita sia2kan..**


Tuesday, October 21, 2008
Happy Hari Raya!

okkay, today mak terlebih mkn vitamin.. tetibe lak rajin tahap melampau buat entry byk2 sekaligus.. miahahah.. so selagi kerajinan ku ini masih berbaki.. mak nak story mory psl raya ari tu.. FYI, tahun ni mak beraya kat KK.. gumbira hati tidak terkata-kata.. huhuhu.. lagi2 tahun ni dapat anak buah yg pertama.. so, keinginan balik Sabah itu ari mmg membuak2 la.. ihiks.. so, lets the pix bercerita ye dek non.. (kiranye ni adalah percubaan pertama aku meng'expose'kan diri secara virtual buat tatapan kwn2 maya ek.. yg dah kenal secara live tu buat2 tak tahu aje la k.. miahahah)

ini ialah aku bersama anak daraku itu.. just abaikan aku ek.. hehe

yg mak nak tunjuk is bekas' chicken pox' Myra yg masih tak hilang2..

ni dlm flight.. sikit lagi tak lepas kat gate terakhir koz of that lil' bulat2 chik pox.. ayoo..


"Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin ek.."
(aku, Mr.A, Lil'A & Lil'M)

  • aku n my family side.. tudung biru mak aku.. 2 aweks kat seblah tu adik2 aku (muka mmg tak sama tawww)
  • myra sibuk nak pegang kepala 1st kazennye.. (maknye yg tudung kuning, bapaknye i guess u all boleh teka kot
  • adam sama ngan atoknye
  • Mr A, seblah tu adik lelaki aku, baju kuning tu suami adik aku.. hehe
  • last but not least yg comey2 tu adik bongsu aku..
  • sekian..

*Nota kaki (ikut ayat cik_yan) entry ini dibuat semalam selepas entry "aku dan susu ibu", tapi tak sempat nak upload koz gi pump susu dulu.. hehehe

Best je kan tengok tajuk aku tulis tu.. hehehe.. rini kat opis boring yg teramat, kul 12 tadi gi mkn, pastu bile duduk depan meja ngadap pc ni mata mg dah tak tertahan dah.. ngantuk ya Allah.. sempat gak aku usha2 pizza kak rizza yg sedap tu (imaginasi org dah kenyang lain ek.. heheh) tetibe lak aku **blank**.. mak tertido smbl tengok piza.. haha.. yela kan sekarang takde kelas.. elok la aku ber'honey moon' smbl meng'hapdet' notes.. once in a blue moon.. ihiks..
ape lak kaitan susu ngan entry aku rini.. hehe, nak share la ni.. aku punye la hepi sekarang ni koz aku alhamdulillah dapat la meng'influence'kan beberapa kwn2 se ofis aku ni untuk sama2 mengepam.. alhamdulillah... betul2 aku rasa hepi.. (baru la mak tau camni la perasaannye kalau ada geng mengepam kat opis)
since aku ni ala2 senior sikit dlm hal2 yg berkaitan dengan SI ni, maka aku banyak la share experience ngan geng2 baru;
1. pam yg sesuai.. aku of koz promote medela harmony.. tapi ujung2 aku ckp la ikut kemampuan n kesesuaian masing2..
2. storage.. aku rekemen MLO nye cooler bag.. mmg worthy la.. dari segi harga n nak2 dpt 3 ice packs ngan MLO bottle tu kan.. handy lagik..
3. promote susuibu.com, kalau ada kemusykilan yg tak dpat dijwb, we'll refer to susuibu.com.. thanks to all mommies yg dah share mcm2 dlm susuibu.com tu.. kalau ikut mak ni.. SI.com tu dah mcm ensiklopedia bergerak buat mak tawww..
4. rini hepi lagi koz bejaya tolong kwn banyakkan susu dia dengan promote mkn halba.. when i saw her face after pumping kat 'stor' tadi.. berseri2 betul.. senyum meleret2.. rupa2nye susu dia heaven betul tadi.. praise to Allah.. semoga rezeki anaknye sentiasa murah..
5. target kitorang skrg ni is.. jeng jeng.. nak tulis surat mintak company buat satu nursing room for staff.. (ala.. company's interest pun medical kan.. takkan la tak nak support BF..) so kwn2.. doakan la kitorang berjaya yekk... demi anak2 yg tercinta...
Monday, October 20, 2008
Last week kitorang balik Muar (disebut 'Muo', muncungkan mulut ala2 anita sarawak kay.. eheh). Pagi Sabtu after sahur tu mak kemas2 rumah sikit then dalam kul 7 kitorang gerak. Lil' M aku angkut camtu je.. hehehe.. tukar diapers n touch up2 sket.. still boleh tido lagi makcik sorang tu. Lil' A lak aku ckp je nak balik Muar dia terus bangun, mamai2 suh pi buang air dulu.. (Dialah paling semangat giler nak balik kg, almaklum la semua org sayang kat dia kan.. cucu sulung la katakan..)

Best gak balik pepagi ni ek.. dgn kelajuan yg sederhana kat hi-way tu, Mr A ngan aku borak2 la pasal life kitorang 5 tahun akan dtg.. nak tmbh rakyat lagi.. nak sambung balaja.. nak beli rumah besar.. huhuhu.. tak terasa lak perjalanan ari tu.. biasenye naik kete je mak mesti pengsan.. pengsan je mesti naik kete.. hehehe..

'Nanti Allah marah..'

O ye.. panjang pulak intro mak ni.. bile la pulak nak masuk isi penting yg berkaitan ngan tajuk di atas tu kan.. hehehe.. korang perasan tak iklan kat astro oasis kalau nak dekat2 azan tu ada budak pompuan yg kejut abg dia?? haa.. ni la Lil' A dah buat ngan adik ipar aku.. masa tu tgh azan Asar.. aku kat dlm bilik.. adik ipar aku tu tgh baring tido2 ayam kat luar.. tetibe aku dengar anak teruna aku ckp.. "pak tam.. bangun.. sembahyang..".. no respons.. "pak tam.. bangun la.. adam takut.. nanti Allah marah.." kui kui.. tak psl2 semua org gelak.. tak sangka betul dia ckp mcm tu.. Lil' A ni jenis pot pet sikit.. cakap tak henti2, kalau senyap tu maksudnye tengah tido la tu..

'Muk Teh jgn nangis lagi ek..'

Ari ahad tu adik ipar aku merajuk ngan hubby dia.. Tak tau pasal apa.. Biase la laki bini.. Yang mak tahu adik ipar aku tu nangis dlm bilik.. Masa aku kat dapur tetibe Lil' A dtg:

Lil' A: "mama, mana gula2 muk teh?"
Me: "tak tahu.. adam nak buat ape gula2 tu? dah tanye muk teh ke?"
Lil' A: "ada tadi kat sini.. " (sambil seluk2 poket hand-bag muk teh dia)
Me: "adam.. tak baik tau selongkar beg muk teh.. adam dah tanye muk teh ke?"
Lil' A: "dah la..." (sambil buat muke tak puas ati..)

Cek punye cek dapat la seketul gula2.. n then terus lari masuk dalam.. Tok Mak dia ckp tengahari tadi muk teh dia dah bagi.. patut la dia tau ada gula2 dlm beg tu..

Haa.. korang mesti fikir gula2 tu tuk dia makan kan?? Aku pun fikir bende yg sama.. Tapi rupa2 nye gula2 tu dia bagi kat muk teh dia.. adik ipar aku ckp Lil' A pujuk dia yg tengah merajuk.. "Muk Teh jgn la nangis lagi.. ni gula2 ye.. jgn nangis lagi tau.." kih kih.. Nampaknye anak teruna ku itu telah menunjukkan ciri2 seorang abg yg penyayang la pulokk... Sometimes kalau Lil' M nangis (bukan disebabkan dia) he will say, "Myra.. jgn la nangis.. abg kan ada ni (smbl tepuk dada dia).." hehe.. memula mak dengar mak mmg tak pecaya.. lama2 mak buat tak kisah je la..

Pastu semalam aku tanye dia..

Me: "nape muk teh nangis adam?"
Lil' A: "sebab dia nakal, puk teh mrh la dia.."
Me: (speechless...)

**Esok mak balik KK, raya tahun ni turn mak okkayy.. tak sabarrr rasanye.. nanti mak hapdet kat sini ekk... (^_^)**

Dah lama sangat rasanye aku tak memblog kan diriku ini.. Dan dalam lama2 tu memang banyak sangat perubahan dalam hidupku ini.. Ecewah.. Selalu baca blog kawan2 je.. So now aku nak aktif balik la.. (ehehehe.. tak dapat dipastikan ye samada hanya lah janji manisku ataupun sebaliknye..)

Okay, so tuk versi kali ini, aku nak imbas balik la apa yang dah terjadi pada aku selama aku menghilangkan diri ni.. huhuhu.. yelah kan.. mak kan dah lama pencen sekejap dari arena memblogging ni.. hehehe.. jom kita lihat sape yang kene... :P

My second one dah selamat lahir di dunia yang maha fana ini..

Alhamdulillah.. Syukur sangat aku dah berjaya lahirkan sorang anak pompuan yang daku n Mr A namakan... A'isyah Humairah pada 09122007 yang lalu. Semoga anak daraku ini seSOLEHAH, seBIJAK, dan seCANTIK Saidatina A'isyah.. amin.. Termakbul jugak hasrat di hati tuk dpt sepasang.. Boleh rehat lama sikit.. Mak ingat nak sambung belajar lagi okay.. Harap2 la Allah permudahkan.. amin lagi..

. : A'isyah Humairah Binti Mohd Alizal : .

. : Anak daraku masa ni takde gigi lagi, mak masih mampu lagi bernafas lega : .

  • Sekarang dia dah 9 bulan.. Fuh.. Cepat banget rasanye masa berlalu..
  • Dulu kecikkk lagi, sekarang ni dah ada 3 1/2 batang gigi.. (satu lagi yang kat atas baru kuar separuh.. insyaAllah half lagi raya ni kot..)
  • Dia dah menunjukkan ciri2 kegarangan seorang kak ngah.. hehhee.. suka mencubit.. (bukan cubit yang biase2 tu tau.. tapi cubit yang kecik2 tu... ikut sape tah.. hehee.. tak dapat mak bayangkan nasib adik2 dia nanti..)
  • Sekarang dia tengah aktif bangun duduk bangun duduk, pegang sofa, sukati nak lepas2 tangan, merangkak sana sini, jadi DBKL yang tak diiktiraf dan sebagainye.. (tak larat nak tulis okay)
  • Masih lagi menyukai sepenuh hati susu ibu (Formula Milk tidak dibenarkan sama sekali ye di rumah ku ini..) plus makan solid.. (sib baik tak memilih makan tau.. kalau tak mau mak tensi.. tolak kayu ngan batu je.. yang lain2 okay je.. hehehe)
  • Dah boleh sebut 'mama'.. 'baba'.. 'meme'.. (nenen)
  • Dah faham arahan sikit... mcm 'bam' (tido) dia akan baring niarap kat pillow.. 'meme' she will try to open my shirt..
  • Pe lagi ek?? Haaa... yang terlatest sekali makcik ni kene chicken pox.. sebelum tu Lil' A yang kene.. Last week dia pulak.. Paling kesian muka dia memang teruk kene.. Sian dia.. Esok2 kalau aku rajin aku upload kat sini pic dia kene chic pox ek.. Sepanjang2 tu mak memang ponteng keje.. Ponteng dengan yang izin okay.. huhuhuhu..
  • Paling suke kawan ngan abg dia.. Kalau tak jumpe sehari bukan main lagi.. Kat bawah ni pix dlm bilik Lil' A.. sebok je kak ngah ni.. hehehe, walaupun selalu kene 'babap' ngan abang dia.. kak ngah hanya mampu berserah.. ('aku kan abang..')
. : Abangku yang tersayang : .

"Semoga kedua-dua kurniaan Allah yang telah diberikan ini akan menjadi anak yang soleh.. taat Allah, taat ibu bapa.. dan semoga mati dan hidup mereka semata2 hanya kerana Allah S.W.T.. Amin.."
~Paling ikhlas dari lubuk hatiku ini~

'Hijrah for good..'

Bulan 5 ari tu, aku n hubby dah buat keputusan (kiranya antara yang paling besar gak la) dlm kehidupan kitorang.. Berpindah jauh dari bumi Gombak (FYI, hubby n aku since kawin tak pernah pindah jauh sangat dari Gombak.. dulu kitorang studi kat UIAM tu.. konon2nye 'psychologically' kalau duduk tempat yg kita biase ada sikit rasa selamat la.. lagipun food kat Gombak sedap2 tawww.. ada masi lemak + char kuew teow malinja.. nasik ayam man chong kam.. nasi kukus ayam dara.. dan beberapa lagi tak dapat disebut kat sini.. hehehe)

Okay, kitorang pindah kat Bandar Tun Hussein Onn.. (I love this place.. koz ala2 tak crowded sgt.. pastu dekat tempat keje baru aku.. dlm 10minit boleh sampai kalau mengikut ke'brutal'an hubby aku membawak ketenye.. kalau mcm dlm keadaan bertenang tu ada la dlm 20minit.. hehehe..) Mr A lak pindah kat Bandar Baru Bangi.. Aku lak keje jadi 'cikgu' tuk cik-cik metrons kat Masterskill University College of Health (MuCH).. Haa.. aku tau.. korang mesti teringat insiden 'riot' budak2 Much bebaru ni kan..? heheh biase la.. best jugak ari tu.. tak pasal2 kansel kelas.. rilek sikit..

So, itu la serba sedikit kehidupanku selama dlm 9 bulan aku 'menghilangkan' diri.. Rasa mcm banyak lagi nak tulis ni tapi Mr A yang tengah tengok Arsenal main tu dah sound dah.. hehehe.. suruh mak masak for sahur ni.. Masak simple je.. Telur + nasik + kicap.. Lauk berbuka tadi dah habis ye.. Mak masak ayam masak halia.. Ingat nak bawak sampai sahur, tapi tak sempat nampaknye ye.. BTW, menu telur tu tetap menjadi pujaan hati ku.. (nasib baik Mr A bukan lah tergolong di dalam lelaki2 yang picky dlm makanan ye.. heheheh)

Okay.. nanti sambung lagi ek.. Happy reading.. :))











Hmm... as for today just nak share la dengan ape yg terjadi dua tiga ari yg lepas...
aku ni sekarang mcm tinggal tunggu masa je nak bersalin... n disebabkan my EDD is still lama lagi (kira2 sebulan lagi) so, aku mmg tak beli lagi keperluan2 Lil` H (kesian anak aku.. hu hu hu), but bila dah terasa tanda2 n doc pun ckp kepala baby dah kat bawah, so aku n Mr. A pun gi la beli apa2 yg patut... tapi tak banyak la sbb Lil' A punye barang2 yang lepas still elok and ok lagi...
Day One - kitorang gi G****T (eceh terpaksa la pulak buat camni kan... miahahaha)
-yang paling excited time ni Lil' A & Mr. A... Lil' A ingat semua barang2 yg kitorang beli tuk dia.. but aku cakap kat dia, yang ni semua tuk baby... dia pun ok je... hepi2... then asyik2 ulang kata kat aku.. "Mama, mama.. ni adik punye kan?" aku pun angguk aje la... adoi kesian la pulak kat anak teruna aku sorang ni... time aku best2 carik barang Lil' H tetiba Mr. A & Lil' A "missing in action" la pulak... pusing2 rupa2nye Mr. A tengah carikan toys tuk Lil' A... pastu, bila dah nak gi bayar tu aku nampak Lil' A tersengih2 sambil angkut 12 patung 'power rangers' dia n jalan kat aku... aku tengok Mr. A then sambil senyun dia cakap... "Kesian Lil' A..." aku pun senyum aje la... uish.. cemana la ek kalau aku Lil' H dah ada nanti... dapat ke aku bahagi kasih sayangku seadil2nye... uwaaa.... "Ya Allah... jadikanlah aku & Mr.A parents yang bertanggungjawab, adil, beriman, dan penyayang terhadap anak2 kami dan dia antara kami.. amin.."
ok2, the main point tak tulis lagi nih... (punye la panjang intro kan he he he...) nak dijadikan cerita, aku ada belikan bantal peluk tuk Lil' A, cute la sesuai tuk dia... kaler biru ada kartun bear lagik... so, time nak bayar tu, tetibe salesgirl kat kaunter tu ckp bantal peluk tu takde harga, so aku pun ckp la "abis tu?"... yelah kan, bukan salah aku bantal tu takde harga... pastu dia lak cam tak puas ati, dia ckp "abih takkan saya nak tinggalkan kaunter ni?" eeeee...!!! bengangnye aku.. siap ngan buat muka lagik tu... Mr. A pun aku nampak dah cam lain dah... sib baik tetiba ada pengurus (or whatever la...) lalu situ, baru lah dia tlg gi tengok harga bantal tu... sebenarnye aku takde la mcm nak marah gile, yelah pasal bantal je pun... tapi aku terfikir kenapa salesgirl tu cam takde manner... kitorang kan customer... nape service dia camtu? apa lah salahnye ckp "puan, tunggu sekejap ye, saya panggilkan runner tlg check harga bantal ni dulu..." ok la kan... ni dia pulak cam nak marah... ish... sabo aje la...
Day Two - ni pi C*******R lak...
-kali ni aku gi ngan Mr. A je... hajat di hati nak cari diapers NB for Lil' H je... kot2 la kat situ ada sales kan... (tapi untuk info korang, kalau nak beli diapers; esp. Huggies yang best tu, aku rekemen gi la kat mana2 kedai Manjaku.. mmg murah sepanjang masa... he he he....) ok sambung balik, then pusing2, kitorang pun TERbekenan sgt ngan SEALER saiz S... murah pun murah.. tuk 54 keping (kalau tak silap) rege dia cuma RM17.54... + material dia pun ok... kain la bukan plastik-ala2 mcm huggies la tapi tebal sket... then dengan hepinya kitorang pun gi la bayar... then guest what... harga sebenarnye ialah.. RM29.90... aku time tu takde, aku gi beli eskrim kat mcD.. hehehe sempat lagi... pastu, mesti la kite rasa tertipu kan... Mr. A ckp la yg harga display lain & now yang keluar kat skrin tu lain... tapi, adik kat kaunter tu mmg baik la... i mean lebih 'bersopan sopan' gitu dari cik adik yg kat G***T tu... dia hold dulu, then panggil runner gi check.. mmg betul la harga display RM17.54... so, mmg kitorang dapat la harga RM17.54 tu instead of RM29.90... he he he... mmg best la.. berbaloi sungguh pembelian pada hari itu... niwey, thanks to 'kafu' sebab 'melayan' customer 'elok2' & yang sepatutnye...
**Moral of the story... tak kire la kite ni org biasa or... orang "luar biasa"... sebagai manusia... hormat menghormati la antara satu sama lain... sebab di mata Tuhan, kite ni semua sama je.. yang beza cuma pahala & dosa....**
Salam... Dah lama tak up-date sini (cewah!)... 16-18/11/2007 i've attended the PAC (PTD Assessment Centre) Assessment kat INTENGAH, Jalan Elmu tu... ala yang sebelah UM tu.. haa... as i've mentioned before kan, after berjaya go through the 1st stage (exam) then i've go through yg 2nd stage ni pulak... fuh... secara keseluruhannye.. honestly dari hati aku ni... jauhhhh dalam lubuk hati ni... 'i have NO COMMENT' hu hu hu... betul ni.. terlalu ramai yang 'layak' ( i mean dari segi personaliti, attitude, performance etc, etc...) but then, i've already tried my best semaksimum yang boleh.. i've pushed myself to do as better as other person.. so, sekarang ni... ape yang boleh aku lakukan cuma, berdoa dan tawakal kepada Allah yang Maha Esa.. mudah2an aku dapat melangkah ke final stage... amin...
Yep.. that's true.. my Lil A could count 1,2,3 in Java... hahaha... im soooo excited when i heard it yesterday... while im busy preparing for our dinner, i heard he bumbling (@%#$#!) alone, singing his favorite song (pinkle, pinkle... star - its twinkle2 little star..) when suddenly he starts to count.. Sijhi... Loro... Tolu... Papat... till the end.. Wallah!!! hahaha... benar la kata orang kan... a child is very innocent, fragile... ape je yang kite ajar.. mmg dorang cepat tangkap.. ish ish... pasni kene ajar bahasa dusun, bugis, acheh laks.. uhuhhuhuh...
"DouBle HappIness"
Today is Wednesday kan? Esok kene gi HKL sekali lagi.. boring nye... tapi apa kan daya, demi Lil H kat dlm perut ni kugagahi jugek la... sebenarnye, apa yg aku nak post sekarang ni sepatutnya aku dah post pada 25 sept 2007 ari tu lagik... bertepatan la dengan DouBle HappIness yang aku hi-lite kan kat atas tu... 1st off, sebab 25 sept 2007 tu aku gi scan Lil H, bestnye tengok her eyes blink2, then tengok jari jemarinye... then the best part is when the Doc said... "she's a girl!!" eceh.. masa tu mcm nak melompat je.. then dengan kontrolnye aku tanye.. "confirm ke doc?" kang aku diberi harapan palsu lak... then the Doc said lagi.. "yep, nampak sgt 'belahan' dia tu.."
isk, sabo aje la aku..cuba la bagi alasan lain kan.. tapi pape pun , aku memang benar2 bersyukur... Thanks Allah... korang doa2kan lah semoga yang keluar raya aji ni mmg benar la gegirl..
Ok, then the 2nd one is, 4 ogos 2007 ari tu aku gi exam PTD... (untuk perhatian korang ni kali ke-4 aku gi yek..) tapi kali ni aku tak se'xcited' sebelum2 ni.. maklum la kan.. semua results sebelum ni sama aje.. cumanye kali ni aku lebih bertawakal lah.. eseh.. then, on the 25th sept tu aku check result (ni pun kwn aku yg bagitau result dh keluar...) check pun tak semangat la.. biase2 jek.. dan tanpa kusangka, setelah 4 kali mencuba, tanpa jemu, tanpa segan dan silu... alhamdulillah... perkataan LULUS @ PASS tertera jugak kat bawah nama aku.. well2... bukan main lagi aku hepi.. yelah kan, dapat apa yang kita idamkan selama ini... mcm budak kecik dapat eskrim... huhuhuh... syukur ya Allah sekali lagi... then, tulat ni (from 16-18 nov 2007 aku ada assessment kat INTENGAH.. INTAN yang dekat UM tu..) korang doa2kan lah aku berjaya melepasi stage ini yek.. manatau rezeki Lil H kan.... amin ya Allah, kalau tak pass stage ni, aku akan berusaha lagi amek exam next year... cayo! cayo!
Assalamualaikum wbt... & salam to everybody out there.. yesss.. truly this is my first entry, my first post or whatever the bloggers call it... im not a person who like to share everything (lagi2 pasal our personal life kan...) but, suddenly i just like dapat 'hidayah' laks to jot down everythin' (as long as tak melanggar ajaran agama.. ha ha ha!) to be shared with anyone out there; especially someone that i knew, or.. maybe someone who had a common to share with... so, here i come... full of passion to write the next post! ha ha ha...and you... welcome to 'My Blessed Life..."

Tentang Saya

My Photo
Lin Chalo
Bandar Tun Hussein Onn, Selangor, Malaysia
♥ Wanita biasa-biasa yang mahu menjadi isteri yang hebat di sisi suaminya ♥ Ibu biasa-biasa yang mahu menjadi mama yang hebat di mata anak-anaknya ♥ Insan yang sangat biasa-biasa yang menginginkan orang lain mendapat manfaat daripadanya ♥ Mengharapkan supaya Allah memandangnya dengan penuh rahmat dan kasih sayang ♥ Sangat menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya ♥ || Tanpa prejudis ||
View my complete profile

I Heart Breastfeeding

Generated image

Me on Facebook



Kisah Famili

Sahabat KiM

Sahabat Sweet 17

Followers

Cari Makan

Inspirasi & Motivasi

Saya Mahu Jadi Top Chef

Sahabat

Sahabat WAHM & SAHM

Sahabat Maya

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget