Tuesday, October 21, 2008
Best je kan tengok tajuk aku tulis tu.. hehehe.. rini kat opis boring yg teramat, kul 12 tadi gi mkn, pastu bile duduk depan meja ngadap pc ni mata mg dah tak tertahan dah.. ngantuk ya Allah.. sempat gak aku usha2 pizza kak rizza yg sedap tu (imaginasi org dah kenyang lain ek.. heheh) tetibe lak aku **blank**.. mak tertido smbl tengok piza.. haha.. yela kan sekarang takde kelas.. elok la aku ber'honey moon' smbl meng'hapdet' notes.. once in a blue moon.. ihiks..
ape lak kaitan susu ngan entry aku rini.. hehe, nak share la ni.. aku punye la hepi sekarang ni koz aku alhamdulillah dapat la meng'influence'kan beberapa kwn2 se ofis aku ni untuk sama2 mengepam.. alhamdulillah... betul2 aku rasa hepi.. (baru la mak tau camni la perasaannye kalau ada geng mengepam kat opis)
since aku ni ala2 senior sikit dlm hal2 yg berkaitan dengan SI ni, maka aku banyak la share experience ngan geng2 baru;
1. pam yg sesuai.. aku of koz promote medela harmony.. tapi ujung2 aku ckp la ikut kemampuan n kesesuaian masing2..
2. storage.. aku rekemen MLO nye cooler bag.. mmg worthy la.. dari segi harga n nak2 dpt 3 ice packs ngan MLO bottle tu kan.. handy lagik..
3. promote susuibu.com, kalau ada kemusykilan yg tak dpat dijwb, we'll refer to susuibu.com.. thanks to all mommies yg dah share mcm2 dlm susuibu.com tu.. kalau ikut mak ni.. SI.com tu dah mcm ensiklopedia bergerak buat mak tawww..
4. rini hepi lagi koz bejaya tolong kwn banyakkan susu dia dengan promote mkn halba.. when i saw her face after pumping kat 'stor' tadi.. berseri2 betul.. senyum meleret2.. rupa2nye susu dia heaven betul tadi.. praise to Allah.. semoga rezeki anaknye sentiasa murah..
5. target kitorang skrg ni is.. jeng jeng.. nak tulis surat mintak company buat satu nursing room for staff.. (ala.. company's interest pun medical kan.. takkan la tak nak support BF..) so kwn2.. doakan la kitorang berjaya yekk... demi anak2 yg tercinta...

8 Luahan Perasaan Kawan2ku:

Yan said...

congrats on yr effort.. ofis mak ni ada 3 orang mak buyung.. sume deliver tahun depan.. hopefully time tu masih ada rezeki utk Zeri dan maknanya, mak akan pump bersama-sama mereka.. amiin..

Mrs. H said...

sis yan.. kat department saya ni baru 2 org yg pump.. 3 org mak buyung.. tahun depan insyaAllah sorang mak buyung akan pump.. (aminn..), sorang maybe akan jadi SAHM, sorang lagi tak dpt mak selamatkan.. hehehe..

mamaDhea said...

huhu.. syok ek bila ade teman mengepam bersama.. bila laa sya nk ade teman agaknye..

kt ofis ni sya sorang je yg mengepam.. staff lain sume dh berumo & anak pon dh besar pjg.. sorang je laa harapan ku utk menjadi teman seperjuangan dlm mengepam nih.. tp still dlm confinement.. hehe.... insyaallah...

btw, gud luck ek.. semoga dpt laa ape yg dihajatkan tuh.. caiyoook mommies!

Mrs. H said...

syok mmg syok.. tapi.. rival untuk mendapatkan tempat tuk pumping kat stor tu semakin sengit nampaknye.. hehehe..

sheffa said...

Hai Lyn..nih sheffa :)

bestkan ada kwn mengepam..sheffa pam sorang2 kt surau..takder geng mengepam ..ada ler sorang member nih tgh preggie tunggu hari,tp nampaknyer mcm tak berjaya nak influence dia ngn SI.Sbb dia dah awal2 ckp nak stanby formula..erm..what to do?sian her coming newborn...

Mrs. H said...

Sheffa, sesungguhnya hidayah itu memang sukar untuk diramal.. huhuhu.. sama jugak kat tempat saya ni ha.. yg akak buyung sorang ni pon tak dapat 'hidayah' gak.. yg penting kite dah sampaikan.. ecececeh.. btw, jgn putus harapan tau.. yg dlm confinement tu awak dah gi ziarah tak? saya rekemen bagi la dia buku 'panduan penyusuan susu ibu bagi ibu bekerjaya'.. memang besh la buku tu..

rizza said...

amboi...sampai gitu sekali tgk pizza ..... hehhehhe

semoga tercapai impian awak ye..
teruskan niat murni ..memberi pedoman pd kawan2 tu...

Mrs. H said...

sist za, rajin2 la lagi tepek resepi baru k.. hehehe

Tentang Saya

My Photo
Lin Chalo
Bandar Tun Hussein Onn, Selangor, Malaysia
♥ Wanita biasa-biasa yang mahu menjadi isteri yang hebat di sisi suaminya ♥ Ibu biasa-biasa yang mahu menjadi mama yang hebat di mata anak-anaknya ♥ Insan yang sangat biasa-biasa yang menginginkan orang lain mendapat manfaat daripadanya ♥ Mengharapkan supaya Allah memandangnya dengan penuh rahmat dan kasih sayang ♥ Sangat menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya ♥ || Tanpa prejudis ||
View my complete profile

I Heart Breastfeeding

Generated image

Me on Facebook



Kisah Famili

Sahabat KiM

Sahabat Sweet 17

Followers

Cari Makan

Inspirasi & Motivasi

Saya Mahu Jadi Top Chef

Sahabat

Sahabat WAHM & SAHM

Sahabat Maya

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget