Tuesday, January 12, 2010
Sangat hepi pada minggu lepas.
Cuti2 family la kiranye.My mom n my 2nd sister turun KL (with his hubby n 2 heroes).Then my lil bro yg mmg dah keje kat KL ni join sekali.

Khamis mlm semua dah smpi.

*Day 1*

Esok pagi2 dlm pukul 10.30 gitu kitorang pun memulakan ekspedisi ke Cameron Higlands. Wawawa.. bestnyee.. maklum la kan mak tak pernah gi Cameron.. sila abaikan saje kegedikan mak itu.. ehehehe..

Dlm pukul 2.30 ptg baru la kitorang smpi.. Setelah melalui jalan yg agak panjang.. (read: ikut Simpang Pulai).. then lalu Brinchang dulu baru smpi Tanah Rata.. (tapi tak sejuk pun.. tdk seperti yg kuharapkan.. ke manakah hilangnya kesejukan itu? huhuhuhu)

Smpi Tanah Rata, before check-in (apartment) kitorang singgah mkn dulu. Tadi tak sempat mkn tengari koz singgah kat R&R mkn Dunkin Donut je..

Menu sedap yg telah didapati kat situ ialah Nasi Goreng Cameron & Nasi Goreng Cendawan.. (sungguh awww gitu).

My youngest sister later smpi dengan his hubby dr kelantan. Smpi2 siap bawak kepok lekor lagi mak. Sungguh tak sabar nak tggu mlm - as kitorang semua dah plan nak lepaking smbl menikmati lekor itu.. khas dr kelantan jgn tak tau.. huhuhu..

Apartment kitorang tu sungguh dekat dengan kedai2 kat Tanah Rata tu. Sungguh selesa which is amat sesuai bagi cuti2 family. Ada 4 bilik & 3 bilik air. Ruang tamu so comfortable - ada tv n Astro. Ada dapur. Nak msk boleh. Cuma bawak la periuk belanga skali kalau mmg niat nak masak. Hehehehe..
Satu mlm dia bagi RM300. Klu 2 mlm agaknye murah lagi kot?

Mlm tu kitorang tak kuar pun. Just seperti dirancangkan lepak2 smbl bergembira bercerita zaman kecik2.. ekekekeke.. Itu sejuk mlm baru ada la.. Mmg sejuk smpi terpaksa pki stoking.. Mlm tu tido dengan begitu selesa & gembira sekali.. Tak ingat dunia smpi subuh esok..

*Day 2*

Pas solat Subuh, Mr. A ngan aku pun kuar cari makan. Memula cari Cyber Cafe dulu. Sebenarnye sebelum dtg Cameron, dah survey aktiviti apa yg boleh dibuat dulu.. dah siap save semua tempat2 menarik + peta dlm thumb drive tapi mak terlupa nak print-out. Sib baik jumpe tenet ye.. then ini la dia hasilnya.. Jeng2..

-Peta Cameron- Maaf mak tak pandai nak besarkan.. heheheh-

Pastu mak sape yg berminat nak buat aktiviti2 yang menarik sila lah ke website ini.. sungguh helpful..

Dah habis sarapan semua, kitorang g kat KEA FARM dulu.. wah, sungguh best mak telah membeli dengan gembira sekali ye.. Jgn lupe beli Jeruk Jambu, beli ubi dia yg lemak2 manis.. jagung.. sedap bangat.. kalau nak rasa cendawan goreng pun ada.. juga strawberi coklat datuk k.. ihiks.. Nak beli ole2 for kwn2 pun kat sinilah tempatnye..

-Stroberi yang sangat comel-

-Bunga ni boleh tahan 5 tahun~mengikut kata penjualnye-


Pastu kitorang gi Raju's Strawberry Farm.. kat sini ambik pix banyak2.. hehehe.. Tak rasapun milk shake seme tu as kami pun lebih teruja bergambar dr makan.. hehehe..






Pastu balik Tanah Rata for lunch time.. Pas mkn2 seme tu kitorang pun meneruskan perjalanan smpi ke Bharat Tea Farm.. ni jalan on the way balik lalu Tapah.. Mak mmg suka scenery kat sini.. Ala2 Shah Rukh Khan boleh lari2 dengan Kajol gitu.. sungguh menenangkan dicampur dengan udara yg sangat nyaman.. :D
Pastu sempat jugak merasai keenakkan teh dia kat situ (tapi honestly rasa dia sama je mcm teh kat kedai mamak - tak silap dorang guna teh cap masjid kan? ekekeke...)







-Sila abaikan adik ku itu.. mak nak tunjuk teh yg dijual kat kedai dia.. mak sempat la merembat sekotak dua-

Dlm pukul 3.30pm mcm tu kitorang pun beransur balik semula ke KL.. Sekian.. Walaupun masa singkat dan sebenarnya banyak lagi tempat yg boleh pergi (tapi kerana masa yg agak singkat) mak tetap puas hati.. InsyaAllah len kali boleh pergi lagi.. Wah.. Indahnya Cameron.. Sila la bercuti bersama keluarga.. Pasti ukhuwwah akan bertambah erat.. :D

1 Luahan Perasaan Kawan2ku:

日月神教-任我行 said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Tentang Saya

My Photo
Lin Chalo
Bandar Tun Hussein Onn, Selangor, Malaysia
♥ Wanita biasa-biasa yang mahu menjadi isteri yang hebat di sisi suaminya ♥ Ibu biasa-biasa yang mahu menjadi mama yang hebat di mata anak-anaknya ♥ Insan yang sangat biasa-biasa yang menginginkan orang lain mendapat manfaat daripadanya ♥ Mengharapkan supaya Allah memandangnya dengan penuh rahmat dan kasih sayang ♥ Sangat menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya ♥ || Tanpa prejudis ||
View my complete profile

I Heart Breastfeeding

Generated image

Me on Facebook



Kisah Famili

Sahabat KiM

Sahabat Sweet 17

Followers

Cari Makan

Inspirasi & Motivasi

Saya Mahu Jadi Top Chef

Sahabat

Sahabat WAHM & SAHM

Sahabat Maya

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget