Thursday, November 13, 2008

Hokay Babes! Mlm ni baru perasan yg diriku telah di tagged oleh mamaadib beberapa hari yg lalu.. (mlm ni baru jln2 mkn angin kat blog kwns2 sekalian...) So, saya cuba jawab yeee.. ihiks!

Start time :
12.30 a.m.

Name : Lin a.k.a mrs. H a.k.a miLo_ice

Sisters : 3 je.. (Mak yg sulung)

Brothers : Ada 2 je..

Shoe size : Masa bertenang saiz 5, masa peknen 6

Height : Lebih2 kurang ngan mamaadib la.. dlm 157cm la gitu.. just nice je.. ihiks..

Where do you live : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

Have you ever been on a plane : Yep! Balik Sabah bas takde..

Swam in the ocean : Emm.. Masa kecik pernah..

Fallen asleep at school : Pernah.. Tetibe rasa mcm di awang2an.. Ha ha!

Broken someone’s heart : Hu hu.. Pernah.. Tapi cinta monyet.. aci tak?

Fell off your chair : Pernah. (Awww!! Malu mak) Masa tu tgh 'dating' ngan hubby ku skrg. Jatuh kat kedai mkn lak tuh.. Maklum la control2 ayu kan.. Peristiwa hitam itu msh diingati oleh my hubby smpi skrg.. Hu hu..

Sat by the phone all night waiting for someone to call : Ngee.. Pernah di suatu ketika dahulu..

Saved e-mails : Ish.. of course la..

What is your room like : Mcm bilik biase.. Pengaliran udara yg baik..

What’s right beside you: Lil' M yg baru je tidur selepas BF..

What is the last thing you ate : Mee goreng mamak + Roti ngan jem ngan butter

Chicken pox : Tak best utk dikenang..

Sore throat : Pernah..

Stitches : Got. Like other mommies out there yg pernah bersalin normal & ceaser..

Broken nose : Never..

Do you Believe in love at first sight: Klu luv at first sight masa shopping aci tak? He he..

Like picnics : I laikkk!! Smbl bakar2 chicken wing.. Grrr..

Who was/were…The last person you danced with : Mm.. mcm takde..

Last made you smile : My hubby.. (Shh.. tadi dia baru je 'ngingau'.. ihiks.. sori yang!)

You last yelled at : Student saya petang td kelas pukul 2-4, sebab tak buat 'homework' yg saya suruh cari (Bengang mak tawwww!!)

Today did you…Smile to someone you like : Yep..

Kissed anyone : Yep.. Semua yg berada di rumah ini.. Tidak ada yg terkecuali..

Get sick : Alhamdulillah hari ni Allah bagi kesihatan lagi..

Talk to an ex : Nope..

Miss someone : Mm.. My Lil' M koz today dia demam.. Asyik teringat je..

Who do you really hate: Mm.. Currently my b**s.. Tapi perangai je.. Orgnye tak..

Do you like your hand-writing : Suke!! Tapi kalau tulisan smbg mmg out la..

Are your toe nails painted : Nope.. Nanti air wuduk tak lalu..

Whose bed other than yours would you rather sleep in : Mana2 pun okay, yg pentingnye selesa n takde habuk!!

What color shirt are you wearing now : Merah..

Are you a friendly person : Mula2 senyum je.. Lama2 tak sedar diri.. He he..

Do you have any pets : None..

Do you sleep with the TV on : Mm.. Me not but Mr. A yess..

What are you doing right now : Serius tengah buat TAG ni weih.. He he.. Smbl tengok si Ashraf & Bunga kat Gala Tv Awani (Kawin jugek korang yek..)

Can you handle the truth : Mm.. Yep.. Tapi sometimes kene amik masa gak..

Are you closer to your mother or father : Ibuku yg tersayang.. (My father dah passed away 11 tahun yg lalu)

Do you eat healthy : Rasanye mcm tak je.. Uhuk uhuk

Do you still have pictures of you & your ex : Mm.. tak ingat.. ada kot dlm kotak dlm stor.. tp pic bedua takde..

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : Mr. A, blogging he he

Are you loud or quiet most of the time : Depends jugak, time mesra alam tak ingat dunia (saya pilih jwpn yg sama ngan mamaadib.. ihiks!)

Are you confident : Semenjak keje tahap konfiden mmg dah level tak ingat dunia punya..

5 things I was doing 10 years ago: (maksudnye masa mak umur 18 tahun ke??)

1-dtg KL, smbg studi..
2-dpt kwn2 baru.. besttt!
3-struggle studi..
4-masa cuti sem gi keje kat kilang elektrik kat klang.. uhuhuhu
5-suka ikut kwn balik kg-nak tengok tempat org..

I would do if i were a billionaire:

1-Lunaskan semua hutang..
2-Tolong sedara mara yg susah..
3-Gi Haji/Umrah..
4-Cari kak Ana @ Cik Yan tanye pendapat utk buat investment.. he he
5-Mm.. Harap2 tak terkejut badak sebab tetibe jadik kaya.. he he

5 of my bad habits:
1-Malasssss sangat lipat baju.. hu hu hu..
2-Kekadang mls 'nak' pumping..
3-Suka main tenet.. (Dah kawin ni kurang sikit.. he he)
4-Cerewet bab2 iron baju..
5-Balik keje mmg tak dpt buat keje rumah.. koz penat kan.. hehehe (alasan)


5 places I’ve lived/living
Tawau
Adelaide
Kota Kinabalu
Gombak
Bandar Tun Hussein Onn

5 People I tag:
1. Rin Ling Ling
2. Sist. Maris
3. Diyana
4. Mamadhea
5. Sist. Ana
6. Cik Yan
7. Sist Erna
8. Sist Lola
9. Mek Twain

(He he.. kalau dah kene tag abaikan aje la tag saya ini ye, koz tak ingat la sape2 yg dah kene tag @ belum..)

**Penatnye.. sekarang dah pukul 1.30am.. Katil dah melambai2.. Uhuh....

4 Luahan Perasaan Kawan2ku:

MAMA ADIB said...

he he berjaya jg langsai utang yea

mamaDhea said...

oo.. awk tag saye yerr..

awk pn dh kena tag kesahnyer.. silalah dtg blog saya yerr...

Diyana said...

tumpang tanye...Diyana tu saya ker...?...hehe...anyway..jemput la ke blog sy yer...hehehe

Mrs. H said...

mama adib: kalau lama2 nanti interest tinggi.. hehe

sist isha: bulan ni bulan tag mentag ek?? hehe..

diyana bebeh: awak wan nordiayana kan? yang duduk paling ujung bawah ekon kan?? hehehe.. sejak bile ada blog ni?? teruja mak tawww!!

Tentang Saya

My Photo
Lin Chalo
Bandar Tun Hussein Onn, Selangor, Malaysia
♥ Wanita biasa-biasa yang mahu menjadi isteri yang hebat di sisi suaminya ♥ Ibu biasa-biasa yang mahu menjadi mama yang hebat di mata anak-anaknya ♥ Insan yang sangat biasa-biasa yang menginginkan orang lain mendapat manfaat daripadanya ♥ Mengharapkan supaya Allah memandangnya dengan penuh rahmat dan kasih sayang ♥ Sangat menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya ♥ || Tanpa prejudis ||
View my complete profile

I Heart Breastfeeding

Generated image

Me on Facebook



Kisah Famili

Sahabat KiM

Sahabat Sweet 17

Followers

Cari Makan

Inspirasi & Motivasi

Saya Mahu Jadi Top Chef

Sahabat

Sahabat WAHM & SAHM

Sahabat Maya

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget