Sunday, November 30, 2008
Mlm ini adalah mlm mak okehhh.. Muahahaha!! Nak tahu kenape? Sebabnye.. mlm ni je aku ada masa untuk jenguk2 blog kawans yg lain.. mlm ni la masa aku nak buat entry banyak2.. maksudnya.. mlm ni aku akan buat entry untuk seminggu punya.. boleh tak?? hehehe

Kali ni aku nak cakap sikit pasal KELAS..

Okey.. Itu adalah perkataan yang paling banyak aku gunakan di dlm kelas.. Aku baru perasan baru2 ni je.. hehehe.. sikit2 okey.. sikit2 okey..

Dulu aku ni ala2 pemalu la jugak (awww..) kalau nak buat 'presentation' time blaja dolu2.. mak mmg tak akan tidur lena, mkn tak kenyang, mandi tetap basah la pulok.. hehe.. mmg tak leh la, mcm nak putus napas pun ada.. tapi sekarang tidak lagi ye cik kiah.. aku telah menjadi seorang yg lantang bersuara dan ada sedikit kejam dengan student aku.. hehehe..

  1. Kalau student aku lambat masuk kelas aku tak kan marah.. aku bagi je masuk.. tapi siap lah aku akan 'aim' dia smpi akhir sem. Aku akan selalu tanya soalan yg best2 punye.. Muahahaha!!! Best2 tengok muka dorang bile takutt.. Grrrr...
  2. Aku mmg sll menyelitkan 'sense of humor' dlm 'lecture' aku.. tapi, jgn lebih2 or nak tunjuk lagak.. mmg aku kalau marah dorang mmg senyap la.. aku ni kan ala2 mak tiri yg garang jugek.. hahaha.. nape? tak pecaya.. pecaya la.. aku mmg akan berubah time mengajar..
  3. Tiap kali ada kuiz aku dah pesan siap2 kat student aku.. sape2 ada hati nak meniru tu baik batalkan aje la niat terpesong tu.. sebabnye aku takkan marah or koyak kertas jawapan or halau dari kelas tapinye aku cuma akan memerhati dari jauh, ambik nama, nanti baru lah aku akan potong markah.. hehehe.. mmg student aku tak kan meniru punye la..
  4. Last but not least.. aku mmg suke dera student aku dengan membuat nota peta minda.. (boleh tak? mcm sekolah je kan? hehehe) tapi itu lah kenyataanye ye kawan2.. sebab kalau aku tak suruh buat notes nantinye buku teks dorang tu tak lunyai pun tau.. tetap cantik mcm baru kene beli.. cuma satu je masalahnye.. aku ada student lebih kurang 250++.. dan skrg ni aku mcm nak menangis je tengok notes dorang tu tak kene tanda lagi.. arghhhh!!!! help me!!
  5. Aku mmg 'strict' bab2 'attendance'.. Selalu buat 'spot-check'.. Meaning, kalau aku rasa mcm sign dorang tu pelik2 sket.. aku akan panggil nama tu.. kalau ada yg menipu.. mmg siap lah!! hehehe..
okey lah (see? okey lagik?) aku nak tanda kertas kuiz dulu k.. len kali aku crita bende lain pulak..

10 Luahan Perasaan Kawan2ku:

::Umi Sufira:: said...

Garang rupanya Mrs. H ni, saya garang gak tapi kat 'anak buah' yang cuma 20 plus tu je...sape ngular siaplah kena jeling sampai habis waktu bekerja..hikhik...

Mrs. H said...

Tak garang pon.. dah tua2 ni br garang sikit.. dulu2 sll kene buli. hehe

Mama Adib said...

wah wah wah sik baik mak tak jadi student mrs H kalau tak mak le yang kena aim..

Mrs. H said...

wakakaka.. idak la mama adib oi.. tak berani mak.. nanti mak yg kene fire..

AiSHAH AbdULLAH said...

mak lin...nmpk nyer lg grg dr sy ek....hukhuk...bleh la kita fight nnti utk title cikgu m'sian studies yg pling grg...hakhakhak...
hidup mak lin!!!!!cayalah!!!!ni kalu mdm s (bkn name sbnr) tgk mak lin ngajar, mesti pasni dia tak brani da nk tegur2 mak lin...hohohoh...

Rin said...

cam x pecaya jak ko ni garang...sbb ko ni kan ayu2 gitu..hahaha...but blh berubah bah kan..depends on the situation...hikhik....

Ibu Humaira' said...

Hah...! Nampak je lemah lembut makcik ni ye... Teringat kat UIA dulu selalu masuk kelas lambat. Takleh la nak masuk awal, dah memang tabiat. Mujur la makcik ni tak jadi cikgu saya... huhuhu.... naya!

Mrs. H said...

aisyah goon: ehehehe.. aqaq tak leh lawan lagi kegarangan awak tu.. garang2 manja je.. ekekkeke

rin: huish.. zaman sikul tu mmg sll kena buli jak.. hahaha.. nda da la smpi ayu2.. garagas wat?! mueheheheh

syu: saya ni nampak je lemah lembut.. tapi dlm keras tau.. dan nampaknye telah terzahir dgn perlakuan saya di hadapan anak2 murid saya yg tidak berdosa itteww.. ihiks!

Fazi said...

Kadang2 kena garang.. barulah depa dengar cakap :p)

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

Tentang Saya

My Photo
Lin Chalo
Bandar Tun Hussein Onn, Selangor, Malaysia
♥ Wanita biasa-biasa yang mahu menjadi isteri yang hebat di sisi suaminya ♥ Ibu biasa-biasa yang mahu menjadi mama yang hebat di mata anak-anaknya ♥ Insan yang sangat biasa-biasa yang menginginkan orang lain mendapat manfaat daripadanya ♥ Mengharapkan supaya Allah memandangnya dengan penuh rahmat dan kasih sayang ♥ Sangat menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya ♥ || Tanpa prejudis ||
View my complete profile

I Heart Breastfeeding

Generated image

Me on Facebook



Kisah Famili

Sahabat KiM

Sahabat Sweet 17

Followers

Cari Makan

Inspirasi & Motivasi

Saya Mahu Jadi Top Chef

Sahabat

Sahabat WAHM & SAHM

Sahabat Maya

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget